تشریح ظرفیت‌های ایران برای همکاری با بریکس از زبان صفری-راهبرد معاصر
حزب الله فرمانده تیپ گولانی را برای همیشه خانه‌نشین کرد جزئیات توافق جامع همکاری میان ایران و روسیه وزیر خارجه هند: با ایران و اسرائیل برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها در ارتباط هستیم بازدید سفیر ایران در عراق از قبیله «آل عیسی الطائی» آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان السودانی: جمعیت عراق از ۴۵ میلیون نفر گذشت بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه اعلام شد نخستین سفر خارجی وزیر جنگ سابق اسرائیل پس از صدور حکم بازداشتش در دیوان لاهه رسانه‌های اسرائیل: آتش بس با لبنان قطعی شده است بقائی: سطح و شدت خشونت علیه زنان در غزه تکان دهنده است رسانه عبری: اطلاعات هزاران شخصیت اسرائیلی به دست ایران افتاد بمباران سنگین مناطق مسکونی ضاحیه بیروت

تشریح ظرفیت‌های ایران برای همکاری با بریکس از زبان صفری

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در نشست ایران و بریکس با تشریح ظرفیت‌های ایران برای همکاری با بریکس گفت: از هرگونه حرکت به سمت چندجانبه‌گرایی استقبال می‌کنیم.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 08
کد خبر: ۱۹۸۴۶۷

به گزارش راهبرد معاصر. مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه صبح امروز (سه‌شنبه) ۱۷ مرداد ماه در مراسم افتتاحیه کنفرانس «ایران و بریکس؛ چشم‌اندازهایی برای شراکت و همکاری» در محل دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه حضور یافت و به ایراد سخنرانی پرداخت.

 

وی در سخنانش ضمن ابراز خرسندی از روابط سیاسی عالی ایران با پنج عضو بریکس گفت: روابط ما در زمینه اقتصادی نیز رو به پیشرفت است. ظرفیت همکاری دوجانبه بین ایران و هر یک از اعضای بریکس ظرفیت بالایی است. روسیه، هند و چین در بین شرکای اقتصادی ایران در منطقه قرار دارند و روابط اقتصادی ما مستحکم است و همکاری و مشارکت راهبردی بین ما برقرار است.

 

صفری به روابط و مناسبات اقتصادی ایران با کشورهای عضو بریکس اشاره کرد و افزود: ایران، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی در گروه ۷۷ حضور دارند و ما از هرگونه حرکت به سمت چندجانبه گرایی استقبال می‌کنیم.

 

صفری در این نشست با بیان اینکه بریکس از شرکای هدفمند ماست، خاطرنشان کرد: بریکس در صورت همکاری با کشورهای غیرعضو بریکس می‌تواند شرایط خود را بهبود ببخشد.

 

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: علیرغم تحریم‌های اعمال شده، جمهور اسلامی ایران دارای ظرفیت‌های زیادی در حمل و نقل و انرژی و دانش بنیان است که امروز در پنل‌ها در این باره صحبت می‌کنیم.

 

وی بیان کرد: ما هیچ شکی نداریم بریکس در همکاری با کشورهای دیگر می‌تواند نقش بیشتری ایفا کند.

 

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با بیان اینکه گروه بریکس جزو شرکای هدفمند ماست، گفت: توانمندی‌های کشورهای عضو بریکس باعث شده که این گروه جایگاه ویژه‌ای در جهان داشته باشد.

 

به گزارش فارس، «آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی هم که کشورش عهده‌دار ریاست دوره‌ای بریکس است، در این کنفرانس گفت: ایران دارای تمدنی قوی است و در کنار آفریقای جنوبی ایستاد. نلسون ماندلا پس از آزادی از زندان، اولین کشورهایی که به آن سفر کرد‌، ایران بود.

 

وی افزود: ما می‌خواهیم نه فقط در زمینه نفع پنج کشور عمل کنیم، بلکه برای جهان جنوب نیز اقداماتی را صورت دهیم. در سال ۲۰۲۳ آفریقای جنوبی میزبان خواهد بود. سال پر چالشی است، ولی پر از فرصت هم هست. بریکس به ما این فرصت را می‌دهد که به صورت جمعی به شرایط اقتصادی و تجاری و سیاسی جهان حاضر بپردازیم.

 

نماینده آفریقای جنوبی گفت: ما چالش‌های بسیار مشابهی داریم. ما یک روح همکاری نداریم. کووید دنیا را چندقطبی کرد و این فرصت را ایجاد کرد که به یک چالش یکسان بپردازیم. کووید به همه حمله کرد و فرصتی را برای همکاری ایجاد کرد. نگاه ملی به کووید و آپارتاید کووید ایجاد شد. برخی کشورها واکسن را انبار کردند. روسیه و هند و چین و آفریقای جنوبی سیستمی را ایجاد کردند که به تاثیر کووید بپردازند.

 

وی با اشاره به جنگ اوکراین ادامه داد: این یک مشکل بین روسیه و اوکراین نیست و جنگ بین جهان غرب و روسیه است.

 

سوکلال افزود: ما در بریکس گفتیم با همه کشورها شراکت خواهیم کرد.

 

نماینده آفریقای جنوبی اضافه کرد: از سال ۲۰۱۹ روسای بریکس گفتند به دنبال جهان چندقطبی هستند و باید معماری برابری برای جهان ایجاد کنیم. بریکس در حال نمایندگی بسیاری از کشورهای جهان جنوب است. هند و روسیه و برزیل جزو ۱۰ کشور اول اقتصاد جهان هستند. زمان تغییر کرده و بریکس در حال همکاری با جهان جنوب است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار